Voor de eerste keer een massage?

Voor de eerste keer een massage ondergaan, hoe werkt dat? Om de drempel te verlagen een afspraak te maken bij Roos Ontspanningsmassage Anna Paulowna, gaan we hier in op hoe een ontspanningsmassage verloopt. Er zal nooit iets gebeuren wat jij niet prettig vindt. Ik ben er om jou een heerlijke en ontspannende ervaring te bieden en zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen!

Om de massage zo soepel mogelijk te maken vraag ik je om eventuele sieraden zo veel mogelijk uit te doen of thuis te laten.

Wat neem je mee?

Als je bij Roos Ontspanningsmassage komt is het verstandig om een eigen (bad)handdoek mee te nemen. Mocht je die vergeten zijn, zal ik (Roos) zorgen voor een handdoek. Verder is het verstandig om van te voren al goed water te drinken.

Helemaal bloot?

Het antwoord is kortgezegd; nee. Bij massages op deze website behandel je zo veel mogelijk het héle lichaam, maar het uitkleden gaat tot aan het ondergoed. Deze mag je aanhouden en zal vervolgens afgedekt worden met een handdoek. Maar uiteraard geldt voor deze ontspanningsmassage als uitgangspunt: doe zo veel uit als dat je zélf prettig vindt. Ieder lichaam is uniek en iedereen mag er zijn, welk postuur je ook hebt.

Kennismaking

Bij een eerste afspraak zal Roos eerst een gesprek met je voeren om erachter te komen wat jouw wensen zijn, welke spieren pijn doen en uiteraard ook ter kennismaking. Ook zal ik een kleine vragenlijst afnemen. Dit betekent dat Roos alle gegevens over jou verzamelt die belangrijk zijn voor een verantwoorde en veilige behandeling. Je moet hierbij denken aan vragen over je levensstijl, eventuele ziektes en medicijngebruik. Op deze manier kan Roos Ontspanningsmassage jou de beste massage bieden.

In de praktijk

Ik nodig je uit om je uit te kleden in de massageruimte, ik stap even buiten de ruimte. Zodra je op tafel of de mat ligt, krijg je een groot zacht badlaken/doek over je heen. Dus je wordt gelijk weer ‘ingepakt’, wat lekker warm en vertrouwd aan zal voelen. Tijdens de massage blijf je voor het grootste deel onder een badlaken of doek liggen. Alleen het deel van je lichaam dat op dat moment gemasseerd wordt, is onbedekt. Bij het omdraaien op de tafel houd ik de handdoek boven je. Sommige bezoeksters wachten eerst tot ze op de tafel liggen en doen dan hun bh uit. Je bent er helemaal vrij in. Doe net zoveel uit als dat voor jou fijn voelt. Geen enkel probleem.

De massage zelf

Rug, benen, voeten, buik, armen, nek en hoofd: alles komt aan de beurt. Hierdoor raak je in een rust en zal je wellicht een klein beetje in slaap dommelen. Als ik je zacht aanraak en zeg dat het klaar is, kan het zijn dat je van ver weg komt. Ik laat je even 'landen', zodat je kunt nagenieten en in je eigen tempo tot jezelf kunt komen.

Let op: Geslachtsdelen worden niet meegenomen.

Als je wilt praten tijdens de sessie is dat uiteraard geen enkel probleem. Wil je liever zonder woorden ontspannen, dan is dat natuurlijk ook prima. Ik pas me geheel aan jouw wensen aan. Het is tenslotte jouw moment!

Als je iets minder prettig vindt, zeg het gewoon. Wil je diep zuchten, boosheid of anders uiten, houd het niet tegen. Ik begrijp het en vind elke emotie prima. Mocht iets je raken en voelt het alsof je even zou willen huilen: ook dat komt voor. Voel je veilig? Laat de tranen gewoon lopen, het lucht enorm op en bespaart je hoofdpijn. Na je massage voel je je vrij en kan je de dag zeker weer aan!

Alles wat er gebeurt of wat jij wilt bespreken blijf tussen ons. Ook mijn beroep heeft zijn beroepsgeheim en daar zal ik mij uiteraard aan houden.

Na afloop van de massage

Na afloop van de massage kun je gewoon nog even rustig blijven liggen en langzaam weer bij komen.
Ik heb de tijd en het zou zonde zijn als je dat ontspannen gevoel snel verliest. Na afloop zal ik stap voor stap uitleggen wat het beste is om rustig bij te komen.

Ga eerst rustig zitten voordat je gaat staan.
Je kunt de (bad)handdoek gebruiken om eventuele olie van je huid af te vegen. Kleed je weer rustig aan. Na afloop krijg je van mij een glas water.

En na de massage? Wat moet ik dan doen?

Ook als je naar huis gaat, zorg dan dat je rustig aan doet. Je kunt namelijk het gevoel hebben dat je van 'ver' weer terugkomt in rust. Je lichaam past zich namelijk aan.

Probeer thuis nog wat extra water te drinken. Massage laat afvalstoffen vrijkomen en door wat meer te drinken plas je dat weer uit. Het is zelfs zo dat het je hoofdpijn kan voorkomen!

Favicon

Roos Ontspanningsmassage

Over Roos

"Ik wil door middel van mijn massages dat stukje liefde voor je lichaam en geest weer terugbrengen bij mensen, zodat er weer nieuwe energie is om met al de drukte in ons leven om te gaan."

Contact informatie

info@roosontspanningsmassage.nl

06-40 79 76 67

KVK: 76914186

Zuster Siffelslaan 3,

1761 DS, Anna Paulowna

© 2023 - Roos Ontspanningsmassage | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid